T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - Tepecik Şehit Adem Şengül İmam Hatip Ortaokulu

Tepecik Şehit Adem Şengül İmam Hatip Ortaokulu

Telefon
03622363663
Belgegeçer
03622363663
WEB
https://tepeciksehitademsenguliho.meb.k12.tr
Adres
KIŞLA MAH. GEBİ CAD. TEPECIK ŞEHIT ADEM ŞENGÜL IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO 296 İLKADIM / SAMSUN
Vizyon
Paydaşları ile karşılıklı güven içinde, olumsuz şartları fırsata dönüştüren, kadim medeniyetinden ve milli kültüründen gelen öz değerleri ile yaşayan, teknolojik gelişmeleri takip edip uygulayan, sevgi ve hoşgörü iklimi soluyan bir kurum olarak vatansever, çalışkan, üretken, hür iradeli ve düşüncelerini ifade yeteneğine sahip milli ve manevi değerleri özümseyen bireyler yetiştirmek.
Misyon
Uygulanan eğitim metotları ve sosyal aktiviteler ile üstün başarılar elde ederek ülkemizde eğitim ve öğretim alanında lider bir kurum olarak, İmam Hatip kültürü ile yetişmenin farklılığını hayatına yansıtan bireyler yetiştirmek. Öğrencilerimizin zihninde; insana, ahlaka, kültürel mirasa ve düşünce özgürlüğüne saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışına katkıda bulunmak, karşılaşılan sorunlara yapıcı çözüm üretme yaklaşımları ile örnek okul olmak ve öğrencilerimizin bütüncül gelişimlerini desteklemek amacıyla akademik yönlerinin yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetler sağlayarak milli ve manevi değerlerine sahip, geçmişten gelen tarihi misyonunun farkında bireyler yetiştirmek.
Başarılar
Okulumuz 2018-2019 Öğretim Yılında yeni açılmıştır.
Öğretmen :32
Öğrenci :397
Derslik :23
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1950
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
8.20-14:40
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce- Arapca
Ulaşım
Dolmuş ve Otobüs
Servis Bilgisi
Özel Servisler var
Yerleşim Yeri
KIŞLA MAH. GEBİ CADDESİ NO:298
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçe Merkezi
Kontenjan Bilgileri
400
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz öğrencisi Mehmet Ali ŞEN 2022 LGS sonucu Samsun Garip Zeycan Fen Lisesine yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler
Okul Kız Futsal Takımımız 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında İlkadım İlçe Birincisi ve Samsun İl Üçüncüsü olma başarısı göstermiştir. Bireysel olarak Kickboks ve Muaytai branşlarında öğrencilerimizin dereceleri bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzda satranç egzersizi mevcut olup öğrencilerimiz çeşitli yarışmalarda okulumuzu temsil etmektedir. Masa tenisimiz öğrencilerin kullanımına açık olup düzenli olarak turnuvalar düzenlenmektedir. Geleneksel çocuk oyunları sınıflar arası ödüllü yarışmalar yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz 2021-2022 Eğitim öğretim yılında TUBİTAK 2204 B Ortaokul Yarışmasında 3 matematik ve 3 Fen projesiyle katılım sağlamıştır.
Proje Çalışmaları
2021-2022 Eğitim Öğreti yılında TEKNOFEST yarışmasında okulumuzdan 46 proje başvurusu yapılmıştır. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında ise bu sayı 101 projeye yükselmiştir. Okulumuzda proje kültürü benimsenmiş olup öğrencilerin proje tabanlı çalışmalar yapması desteklenmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuzda 4 tane aktif e-twining projesi devam etmekte olup okulumuz Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketine sahiptir. Ayrıca okulumuzun ERASMUS ortaklıkları mevcuttur.
Yazdır