SAMSUN / İLKADIM - Tepecik Şehit Adem Şengül İmam Hatip Ortaokulu

HEDEF LGS

Nis

Okulumuzun Rehber Öğretmeni Zeynep ŞAHİN, öğrencilerimize yönelik "Dikkat ve Odaklanma" konulu seminer düzenlemiştir. İçinde bulunduğumuz çağda dikkat ve odaklanmanın akademik başarıyı artırmada ne denli önemli olduğu hususunda öğrencilerimize bilgiler verilmiş;dikkat ve odaklanma için yapılması gerekenler aktarılmıştır

Nis

Okulumuzun konferans salonunda, Rehber Öğretmen Zeynep Şahin tarafından 8.sınıflara yönelik "Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları" konulu seminer düzenlenmiştir.

Şbt

Okulumuzda 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için Hedef LGS Programıyla ilgili öğrencilerimiz ve velilerine yönelik  toplantılar düzenlenmiş,HEDEF LGS Projesi kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere yönelik bilgiler verilmiştir.

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Hedef LGS Projesi kapsamında Samsun il toplantısı 11 Ocak Pazartesi günü Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleşti. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürü Yaşar Teyyare başkanlığında yapılan toplantıda  LGS-YKS Samsun il Koordinatörü ve Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehber Öğretmeni Fatma Gülçiçek Üstün moderatörlük yaptı. Samsun ilindeki imam-hatip lisesi ve ortaokullarının akademik koordinatörlerinin katılımıyla yapılan toplantıda Sayın Üstün,  LGS ve YKS’ye hazırlık kapsamında yapılan DYK çalışmalarını, hazırlık kamplarını anlatarak ülke genelinden de örnek çalışmalar paylaştı. Bu kapsamda öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde onlara akademik ve psikososyal anlamda verilebilecek destekleri paylaşmak ve planlamak için çalışmalar devam edecek.

Şbt

Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında okulumuzda öğretmen bilgilendirme semineri Okul Müdürü Ufuk BOZOĞLU başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda proje kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Şbt

HEDEF LGS 2024 Projesi kapsamında okulumuzun Rehber Öğretmeni Zeynep ŞAHİN,LGS'ye hazırlanan öğrencilerimize yönelik "Etkili Ders Çalışma Yöntemleri" konulu bilgilendirme semineri düzenlemiştir.

Ara

HEDEF LGS 2024 Projesi kapsamında 8.sınıflara yönelik deneme sınavlarımız devam ediyor. Okulumuzda 8,12 ve 25 aralık tarihlerinde biri Samsun-GİS denemesi olmak üzere 3 deneme sınavı yapılması planlanmaktadır. Öğrencilerimizin LGS'ye hazırlık sürecinde eksiklerini tamamlamaları için HEDEF 2024 Akademik Takip Komisyonunda görevli öğretmenlerimiz eksik kazanımlar üzerinde durarak konuların en iyi şekilde kavranmasına yönelik çalışmaktadır.

Ara

Hedef LGS 2024 etkinlikleri kapsamında Okulumuzun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nejla Asal koordinesinde 8.sınıf öğrencilerimize yönelik "Samsun Panorama Müzesi" gezisi gerçekleştirildi. Türk tarihinin ana hatlarıyla görsel bir şölen eşliğinde sunulduğu müzede, Samsun'da başlayan İstiklâl Mücadelesi'nin Ankara'ya taşınmasını ve Mustafa Kemal'in Dikmen sırtlarında halk tarafından karşılanmasını gösteren dev yağlı boya tablosu öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılandı.

Kas

31 Ekim Salı günü, saat 10.00'da ,okulumuz konferans salonunda, Rehber Öğretmenimiz Zeynep ŞAHİN tarafından,  8.sınıf öğrenvilerimizin velilerine yönelik, "Liselere Geçiş Sınavı (LGS) - LGS Puanı İle Liselere Tercih ve Yerleştirme - Adrese Dayalı ( Yerel Yerleştirme) Liselere Tercih ve Yerleştirme " konularında seminer verilmiştir.